top of page

Pelinjohto:

Ulla K & Anna N

Sähköposti:

disneylarp (at) gmail.com

 

Yhdistys:

Epel Larp ry (FB)

 

Facebook:

Tapahtumasivu (yksityinen)

Pelaajaryhmä (yksityinen)

* * *

Uutisia

15.4.2018 - Rauhanrieha pelattu onnistuneesti. Kiitos kaikille apulaisille ja pelaajille!

* * *

Vasta-Auringon Ahjo on liveroolipelisarja, jonka samanniminen ensimmäinen osa pelattiin keväällä 2016. ​VA-pelit sijoittuvat pelinjohdon luomaan moderniin Balladian keisarikuntaan, ja ne seuraavat keisarillisen high schoolin senior-oppilaiden elämää heidän viimeisenä kouluvuotenaan.

Pelisarjan genre on high school AU, jossa eri Disney-elokuvien hahmot ja maailmat on lyöty yhteen ja muovattu modernin maailman muottiin taiteellisin vapauksin ja pilke silmäkulmassa. Teinidraaman lisäksi ne tarjoavat mahdollisuuden tuttuihin hahmoihin eläytymiseen, niiden kehittämiseen ja näyttävään proppaamiseen. Teemoihin hiipii myös politiikkaa ja kevyttä valtapeliä, mutta yleisilmapiiri pysyy huumorin- ja draamantäyteisenä.

Pelipäivämäärät:

13.-15.4.2018

Pelipaikka:

Vahojärven leirikeskus, Parkano

VA 3.0 Rauhanrieha on Vasta-Auringon Ahjo -pelisarjan kolmas osa. Se sijoittuu VA:n seniorien rauhanjuhlan viikonloppuun. Luvassa on tuttua teinidraamaa ja kommelluksia kevyellä kerhotoiminnalla höystettynä. Pelissä tulee olemaan 30-35 hahmoa, joista valtaosa on vanhojen pelaajien jatkohahmoja. Pelin ikäraja on 18 vuotta joidenkin rankempien teemojen vuoksi.

Regensburgilaisessa linnassa sulkakynät raapustavat karhealle paperille allekirjoituksen toisensa perään ja sitten lyödään kättä päälle. Näin saa alkunsa Balladian keisarikunta. Tuosta historiallisesta rauhansopimuksen päivästä on kulunut perjantaina jo 299 vuotta, mutta voiko näihin tuttuihin juhlallisuuksiin kyllästyä koskaan. Etenkin, kun on vihdoin meidän vuoro päästä järjestämään Rauhanriehaa! Se tosin tarkoittaa myös, että jäljellä on enää vaivaiset kolme kuukautta koulua… Pihallakin ruoho alkaa jo vihertää ja leudommat tuulet leikkivät lehtiin puhkeavilla oksilla. Valmistumisen lähestyminen kuplii pinnan alla jännityksenä ja paniikkina, vaan silti myös vapauden alkaa haistaa ja maistaa. Maailma on avoin ja täynnä mahdollisuuksia, eikö? Kohta on meidän aika valloittaa se - yhdessä. Mutta sitä ennen otetaan kaikki irti tästä viikonlopusta ja kaikista siihen liittyvistä virallisista ja ei niin virallisista perinteistä. La cucaracha, la cucaracha, who’s gonna ride the albatross?

* * *

Perjantaina 21.3.V17 tulee Balladian rauhansopimuksen solmimisesta täyteen 299 vuotta ja siksi päivä on myös kansallinen vapaapäivä. Päivän aikana on koko Balladiassa käynnissä myös ensimmäinen kansanäänestys. Se on jo itsessään aiheuttanut melkoista kohua puhumattakaan itse äänestyskysymyksestä: pitäisikö Balladiassa sallia tasa-arvoinen avioliitto? Kaikki yli 18-vuotiaat Balladian kansalaiset saavat säätyyn katsomatta kertoa nimettömästi mielipiteensä, mistä syystä koulullakin on äänestyspiste. Äänestysajan päätyttyä juhlitaan Rauhansopimuksen juhlapäivää koulussa perinteisin menoin: oppilaat laittautuvat juhlavasti, kokoontuvat juhlasaliin ja viettävät iltaa tanssin ja seurustelun merkeissä opettajien valvovan silmän alla. Ilta saattaa sisältää ohjelmaakin, riippuen siitä, mitä hauskaa järjestämiskomitea on tänä vuonna keksinyt muiden päänmenoksi.

 

VA:ssa tämä perjantainen poikkeusvapaa otetaan takaisin heti lauantaina, jolloin seniorit osallistuvat perinteiseen toimintapäivään. Lauantain aikana kerhot esittelevät toimintaansa toisille joko demonstroimalla taitojaan tai vetämällä lyhyesti yhteistoimintaa, parhaassa tapauksessa molempia. Toimintapäivä on hupaisasta ohjelmastaan huolimatta läsnäolopakollista koulutoimintaa ja sieltä poistuminen lasketaan lintsaamiseksi eli voi johtaa rangaistukseen. Onneksi tarkoitus ei olekaan ottaa riehaa vakavasti vaan pikemminkin letkeällä huumorilla ja leikkimielisyydellä. Siitä onkin helppo sitten lähteä taas lomanviettoon, vaikka sitten krapulaa parannellen!

* * *

bottom of page