top of page

Pelinjohto:

Ulla K & Anna N

Sähköposti:

disneylarp (at) gmail.com

 

Yhdistys:

Epel Larp ry (FB)

 

Facebook:

Pelaajaryhmä (yksityinen)

* * *

Uutisia

11.8.2019 Viimeinen osa pelattu, kiitos kaikille panoksesta! <3

* * *

Vasta-Auringon Ahjo on liveroolipelisarja, jonka samanniminen ensimmäinen osa pelattiin keväällä 2016. ​VA-pelit sijoittuvat pelinjohdon luomaan moderniin Balladian keisarikuntaan, ja ne seuraavat keisarillisen high schoolin senior-oppilaiden elämää heidän viimeisenä kouluvuotenaan.

Pelisarjan genre on high school AU, jossa eri Disney-elokuvien hahmot ja maailmat on lyöty yhteen ja muovattu modernin maailman muottiin taiteellisin vapauksin ja pilke silmäkulmassa. Teinidraaman lisäksi ne tarjoavat mahdollisuuden tuttuihin hahmoihin eläytymiseen ja niiden kehittämiseen. Teemoihin hiipii myös politiikkaa ja kevyttä valtapeliä, mutta yleisilmapiiri pysyy huumorin- ja draamantäyteisenä.

* * *

Linkit, joiden perässä on tähti*, johtavat pääsivun materiaaleihin.

Pelipäivämäärät:

9.–11.8.2019

Pelipaikka:

Antaverkan leirikeskus, Ylöjärvi

VA 4.0 Graduation on Vasta-Auringon Ahjo -pelisarjan neljäs ja viimeinen virallinen osa. Se sijoittuu VA:n seniorien valmistujaisten viikonloppuun. Luvassa on tuttuja kommelluksia, ihmissuhdedraamaa ja kevyttä politiikkaa high school -puitteissa. Pelissä tulee olemaan noin 30 jatkohahmoa, joita pelaavat ensisijaisesti jatkavat pelaajat. Pelin ikäraja on 18 vuotta joidenkin rankempien teemojen vuoksi.

Muistatko ekat päivät VA:n käytävillä, maailman epäloogisimman luokkien numeroinnin ja sokkeloiset käytävät, jatkuvan kiireen ja ympärillä tuuppivat vanhemmat oppilaat, sen monisivuisen hissan pistokokeen heti ensimmäisellä tunnilla? Vuosien varrella tutuiksi tulivat niin paikat kuin ihmisetkin, koulurakennuksen antiikkiset lämmitykset hohkaamassa aina väärällä hetkellä, sydäntäsärkevän kauniit auringonnousut koulun katolla ystäviin nojaillen. Aina yhtä piinaavat koeviikot ajaen hikipingot vuodesta toiseen henkihieveriin ja laiskimmat mieron tielle. Kaikki pienimmätkin sisäpiirivitsit ja muistot aina kalanhajuisesta matikanopettajasta C-rakennuksen pahamaineiseen arkistohuoneeseen, joka kutuhuoneenakin tunnetaan. Kuinkahan kauan nämä muistot pysyvät kirkkaina, ennen kuin ajan hammas ne haalistaa? Enää 24 tuntia kunnes Vasta-Auringon Ahjon ovi kolahtaa selkäsi takaa kiinni ja saat heittää hattusi ilmaan. Katsoessasi taaksesi mietit, saitko Ahjolta kaiken mitä halusit. Täyttivätkö nämä neljä vuotta odotuksesi? Minne askeleesi tästä johtavat? Ja mikä tärkeintä, oletko valmis jättämään lapsuuden taa ja astelemaan maailmaan aikuisena?

 

Perjantaina 27.6.V17 Vasta-auringon Ahjon seniorit ovat jo pakanneet laukkunsa ja orientoituvat seuraavan päivän valmistujaisiin. Ilmassa on mukava sekoitus jännitystä, haikeutta ja innokkuutta. Sitä ennen oppilaat saavat kuitenkin viimein kuulla S.A.T.-loppukokeiden tulokset, joita on kuumeisesti odotettu viimeiset kaksi viikkoa. Joillekin tuo viimeinen numero on kultaakin arvokkaampi, siinä missä toiset hädin tuskin muistavat koko loppukokeita. Illan aikana ehtii vielä kerran fiilistellä tuttujen kasvojen kanssa näitä Ahjon tiloja ja tehdä lupauksia yhteydenpidosta koulun jälkeen. Kyllä siinä paatuneimmallakin kuplii mielessä niin muistot vuosien varrelta kuin viimeisen yhteisen illan mahdollisuudet. Yö vietetään tiiviissä tunnelmissa päärakennuksessa yhteismajoituksessa, sillä koulun perinteen mukaisesti huoneet on jo täytynyt luovuttaa pintaremontteja varten pois eikä edes rahalla saanut lisäaikaa.

 

Lauantaina 28.6.V17 onkin sitten luvassa itse valmistujaiset. Koululle tulee reilusti väkeä seniorien vanhempien tullessa seuraamaan juhlallisuuksia. Itse valmistujaistilaisuus on onneksi vasta myöhään iltapäivällä, miten sitä muuten ehtisi rauhassa laittautua ja raapustella viimeiset terveiset kavereiden vuosikirjoihin. Vatsassa muljahtaa joka kerta kun mieleen muistuu, että huomenna sitä tepastellaan lakki päässä Rehtori Hiiren eteen vastaanottamaan päästötodistus. Sitten tupsun heilautus oikealta vasemmalle puolelle ja vapaus on edessä! Kunhan yhteiskuva on napattu, saa lakki lentää niin korkealle kuin vain lähtee, ja maailma on teidän!

bottom of page